Top
Image Alt

Over

GC De Route

Hartelijk welkom bij GC De Route, een bruisend gemeenschapscentrum in de parel van het Waasland.

Het gemeenschapscentrum is een open huis voor iedereen: wil je graag een bezoekje brengen aan Expo De Route, een voorstelling bijwonen of meer info bemachtigen in ons toeristisch infokantoor? Iedereen is welkom bij GC De Route. Plan je bezoek naar GC De Route en wie weet tot binnenkort!

Van toen tot later ...

Kort na de inhuldiging van het gemeenschapscentrum werd het gemeentelijk Tempuscomité opgericht (begin 2007) met als doel het cultureel aanbod in het gemeenschapscentrum te organiseren. Wat begon met één voorstelling per maand groeide de laatste jaren uit tot een stevig aanbod theater, muziek en comedy. De hele organisatie kon rekenen op veel vrijwillige handen die zowel de artiesten als het publiek een warm welkom gaven.

Daarnaast werd er in het kader van het cultuurbeleidsplan door de dienst Cultuur ook werk gemaakt van een scholenaanbod en familie- , jeugd- en filmvoorstellingen. Zo is het ondermeer de bedoeling om elk schoolgaand kind in Sint-Gillis-Waas, van de peuterklas tot en met het zesde leerjaar, minstens één keer in het schooljaar te laten proeven van cultuur.

We stellen vast dat al dat enthousiasme en harde werk zeer geapprecieerd wordt. Met heel wat abonnees en een uitgebreid gamma publieke voorstellingen, schoolvoorstellingen en filmvoorstellingen per seizoen is het cultureel aanbod in GC De Route niet meer weg te denken uit onze gemeente. Het gonst van de bedrijvigheid in het gemeenschapscentrum. Uit die bedrijvigheid werd vzw Tempus De Route opgericht die de professionele culturele programmatie in het gemeenschapscentrum voor zijn rekening neemt. Bekijk hier het volledige programma van GC De Route!

DE ALGEMENE VERGADERING

De oprichtingsvergadering van de vzw vond plaats op 16 april 2014. Binnen de 6 maanden na de installatie van een nieuwe gemeenteraad wordt ook de vzw opnieuw samengesteld.

De algemene vergadering bestaat momenteel uit 20 leden waarvan 11 leden afgevaardigd zijn vanuit de gemeenteraad: Chantal Vergauwen (CD&V), Chris Lippens (CD&V), Linda Dhondt (CD&V), Leo De Clerck (CD&V), Greet Van Moer (Groen-sp.a), Katja Daman (Groen-sp.a), Greta Poppe (NV-A), Dirk Van Raemdonck (NV-A), Nico De Wert (NV-A), Marlene Moorthamers (NV-A) en Marleen Van Hove (Vlaams Belang).

De overige 9 leden vertegenwoordigen de gebruikers en de filosofische en ideologische strekkingen: Hugo Temmerman, Gino De Waele, Rudi Van Dorsselaere, Berlinde Van der Heyden, Christianne Maes, Betty Goven, Eric De Keyzer, Kristine Apers en Martina Poppe.

De raad van bestuur

Volgende leden zijn aangesteld als bestuurder: Chantal Vergauwen, Greet Van Moer, Greta Poppe, Leo De Clerck, Dirk Van Raemdonck, Hugo Temmerman, Gino De Waele, Berlinde Van der Heyden

  • Voorzitter: Chantal Vergauwen
  • Ondervoorzitter: Hugo Temmerman
  • Verantwoordelijken voor de vrijwilligerswerking: Greta Poppe en Berlinde Van der Heyden

Vrijwilligers

Naast de leden van de algemene vergadering en de raad van het bestuur kan vzw Tempus De Route ook rekenen op de helpende handen van een uitgebreide vrijwilligersploeg.