Top
Image Alt

Plan je bezoek

Adres & openingsuren

GC De Route is gelegen vlak bij het centrum van Sint-Gillis-Waas. Wees welkom met het openbaar vervoer, de auto, fiets, step, huifkar, … of te voet!

Adres

Stationstraat 201 bus 1
9170 Sint-Gillis-Waas

Openingsuren infokantoor

Maandag             09:00 – 12:30 14:00 – 17:00
Dinsdag               09:00 – 12:30 14:00 – 17:00
Woensdag           09:00 – 12:30 14:00 – 17:00
Donderdag          09:00 – 12:30 14:00 – 17:00
Vrijdag                 09:00 – 12:30 14:00 – 17:00

Gesloten op za-, zon- en feestdagen


how to get google map embed code

Bereikbaarheid

Met de auto

GC De Route beschikt over een ruime parking. Hier bevindt zich ook een oplaadpunt voor elektrische wagens.

Vanuit Sint-Niklaas
Neem de Plezantstraat naar de Mispelstraat. Volg de Weynstraat en Wijnstraat naar de Shondstraat in Sint-Gillis-Waas. Ga verder op de Shondstraat. Volg de Gaversstraat naar de Stationstraat. Volg 1 minuut de Stationstraat, na 550 meter kom je GC De Route tegen aan je linkerkant.

Vanuit E34 Knokke-Antwerpen
Neem op de E34 afslag 11-Kemzeke/Hulst. Neem op de rotonde de 2e afslag naar Voorhout/ N403. Sla ter hoogte van Toyota Garage Pieters links af naar de Kattestraat en volg de weg naar de Holdamstraat. Blijf de weg volgen naar de Tybaertstraat, na 500 meter links afslaan naar de Stationstraat. Je vindt GC De Route aan je linkerkant. 

Met de fiets

Kom je liever met de fiets? Voor de deur is er voldoende fietsenstalling aanwezig zodat je jouw fiets met een gerust hart kan achterlaten tijdens een voorstelling.

Vanuit Sint-Niklaas
Gebruik de fietssnelweg F411 richting Hulst, beter bekend als fietsroute Mechelen- Terneuzenwegel. Sla rechtsaf naar de Stationstraat, sla dan links af om op de Stationstraat te blijven. Maak een flauwe bocht naar rechts en je vindt GC De Route aan je linkerkant.

Met het openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer? Je kan GC De Route vlot bereiken met de bus.

Vanuit Sint-Niklaas
Bus 21 en 22: stap af aan halte Kronenhoekstraat. Van daaruit is het vervolgens 10 minuten wandelen door de Stationstraat.

Vanuit andere richtingen
Stap af aan het bustransferium Sint-Helena in de Blokstraat. Van daaruit is het vervolgens 15 minuten wandelen om GC De Route te bereiken.

Routebeschrijving naar GC De Route

Te gast in GC De Route

Ben je binnenkort te gast in GC De Route?
Dan kan je hier de technische fiche downloaden. Zo beschik je over alle informatie en kan je je goed voorbereiden.

Veelgestelde vragen

Is GC De Route toegankgelijk voor rolstoelgebruikers?

Zeker en vast. Het gebouw is uitgerust met:

  • Brede gangen
  • Automatische deuren
  • Rolstoeltoegankelijke toiletten
  • Rolstoeltoegankelijke liften
  • Toegang voor blindengeleidehonden

Er zijn toegankelijke en voorbehouden plaatsen in GC De Route: personen met een handicap die een voorstelling in GC De Route willen bijwonen, kunnen vooraf contact opnemen met de cultuurmedewerkers zodat de nodige voorzieningen op maat getroffen kunnen worden.

Bovendien is er voorrang bij het binnenkomen van een voorstelling of evenement voor personen die gevoelig zijn voor prikkels.

Is het mogelijk om bij GC De Route iets te drinken en te eten?

Voor en na de voorstelling ben je van harte welkom om de dorst te lessen in Bar Jeannine, uitgebaat door de vrijwilligers van vzw Tempus De Route.

Zin om heerlijk te tafelen? Dat kan bij Bistro De Route.
De openingsuren van Bistro De Route vind je terug op www.bistro-deroute.be

Is er een vestiaire aanwezig ?

Er is een ruime vestiaire aanwezig in GC De Route. Gebruik van de vestiaire bij een voorstelling is verplicht.

Is er WiFi in het gemeenschapscentrum?

Ja, er is gratis WIFI in het hele gebouw, onder de naam WIFI4EU. Je hebt geen paswoord nodig om te verbinden.

Wat als mijn voorstelling geannuleerd wordt?

Indien een voorstelling geannuleerd wordt en je een ticket hebt voor de betreffende voorstelling, dan brengen wij je persoonlijk op de hoogte. Dit gebeurt via e-mail of telefoon. Zo kunnen we ook meteen melden of er een terugbetaling wordt voorzien of dat de voorstelling wordt verschoven naar een nieuwe datum.
Daarnaast wordt er via de website en Facebookpagina ook nog bijkomend melding gemaakt van de annulatie.

Verhuren jullie ook zalen?

We stellen verschillende lokalen en zalen ter beschikking.

Zalen aanvragen

De beschikbaarheid van de zalen bekijk je hier. Opgelet, via deze weg controleer je de beschikbaarheid maar je kan niet de zaal reserveren.

Om een zaal te reserveren vul je het aanvraagformulier in via de gemeentelijke website. Jaarlijks terugkerende activiteiten moeten steeds opnieuw aangevraagd worden. Elke aanvraag wordt in chronologische volgorde behandeld, op basis van datum van aanvraag.

De aanvrager krijgt een reservatiebevestiging van de gevraagde infrastructuur. We raden aan om dit document na te kijken en goed te bewaren om eventuele misverstanden te vermijden.

Kan de geplande activiteit wegens omstandigheden niet meer plaatsvinden? Contacteer dan zo snel mogelijk dienst Cultuur om de zaal kosteloos te kunnen annuleren. Op die manier kan een andere vereniging misschien gebruik maken van de infrastructuur en kunnen werkplanningen tijdig aangepast worden.

De culturele zalen zijn gesloten tijdens de maand juli en op feestdagen. GC De Route is in juli en augustus het speelterrein van speelpleinwerking Biezabijs.

De aanvraagperiode loopt over het lopende seizoen en het daarop volgende seizoen. Een seizoen begint 1 september en eindigt op 30 juni. Voor activiteiten die plaatsvinden vanaf 1 september 2023 t.e.m. 30 juni 2024 kunnen er zalen gereserveerd worden vanaf 1 september 2022!

 

Huishoudelijke reglementen

Er is een huishoudelijk reglement van toepassing. Dit reglement vind je, net zoals het tariefreglement, op de website van de Gemeente Sint-Gillis-Waas.

In sommige gevallen worden tenten of eetkramen aan deze zalen geplaatst, bijv. bij de organisatie van eetfestijnen. Als organisator ben je echter verplicht om je te houden aan het advies van de brandweer. In eerste instantie moet dit ook via het formulier aangevraagd worden. De adviezen van de brandweer voor de plaatsing van tenten en eetkramen kan je opvragen bij de dienst Cultuur.

 

https://www.sint-gillis-waas.be/vrije-tijd/zelf-iets-organiseren-en-reserveren/reservatie-materiaal-en-zaal/culturele-zalen/gc-de-route

Ik heb mijn vraag niet gevonden en wil jullie contacteren

We helpen je graag verder. Neem contact met ons op en we proberen jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!